23 март, 2010

ССБ СИ ИМА И КС, НЕВЕРОЯТНО НО...

До Председателят на ССБ и УС на ССБ Васил Трифонов Долапчиев

РЕШЕНИЕ
на
КОНТРОЛНИЯ СЪВЕТ на ССБ
от 05.03.2010г. относно действията на Председателят на ССБ, сключил договор за продължаване на проверката в рехабилитационна база “Поп Харитон” гр. Дряново с фирма “България Драй Къмпани” ООД. Позовавайки се на решението на ХV Общо събрание на пълномощниците от 07.06.2009г. в гр. Банкя и взетото в тази връзка решение за потвърждаване на действията му от УС на ССБ с решение, взето на заседание на УС, проведено на 09 - 10.02.2010г. в гр. Пловдив, НЦРС.
С действията си по сключване на договора председателят на ССБ грубо нарушава Устава на ССБ и наредбата за дейността на Контролните органи на ССБ, като не спазва компетентността на органите и изземва чужди функции.
Договарянето от страна на председателя противоречи на всички законови и морални норми, тъй като проверявания не може да договаря с проверяващия, като само определя , договаря задачите на проверката и обхвата и, и сам определя размера на възнаграждението.
УС на ССБ с решението си, потвърждавайки неговите действия също нарушава Устава на ССБ и ВСНД на ССБ, като не зачита компетентността на Контролните органи на ССБ и правата им, възложени с устава и Наредбата за дейността на Контролните органи на ССБ.
Действията на Председателя и решението на УС на ССБ с които се нарушават решенията на Общо събрание на пълномощниците от 07.06.2009г. в гр. Банкя, с което ОС възлага на КС да продължи проверката в рехабилитационна база „Поп Харитон” гр. Дряново, а не на председателя на ССБ или на УС на ССБ.
Предвид горното, КС на ССБ реши на свое заседание от 05.03.2010г.:
1. Отменя действията на Председателя на ССБ и решението на УС от заседание на 09 - 10.02.2010г. в гр. Пловдив, НЦРС относно сключения договор с фирма „България Драй Къмпани” ООД за възлагане на продължаване на проверката в рехабилитационна база „Поп Харитон” гр. Дряново.
2. Задължава Председателя на ССБ да възстанови неправомерно изплатениете от касата на ССБ до момента част от възнаграждението по договора и да предприеме действия по прекратяване на същия.
Решението е прието с 5 гласа „ЗА”

С Уважение: /п/ Председател на КС на ССБ, М. Алексиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар