12 март, 2010

БОЛЕН НА ЛЕГЛО СЕ СПОРАЗУМЯВА /има ли мораториум на кредитите все пак или УС ще се наведе за пореден път/

С П О Р А З У М Е Н И Е
Днес, .... . март 2010 г., в гр. ……….. между:
1. „УСПЕХ МЕТАЛКАП ССБ” ЕООД , вписано в Търговския регистър при Агенция по вписванията с ЕИК: 114637920, седалище и адрес на управление: гр. Плевен, ул. „Вит” № 1, представлявано от Павлин Илиев Ангелов, ЕГН: ………., лична карта № ………, издадена от МВР на ……..г., от една страна; и
2. „ГОЛДКАП” ООД, вписано в Търговския регистър при Агенция по вписванията с ЕИК: 200704298, седалище и адрес на управление: област Стара Загора, община Гурково, гр. Гурково, ул. „Прохода” № 37, представлявано заедно от двамата си управители Кольо Атанасов Колев, ЕГН: ………., лична карта № ………., издадена на …………г. от МВР- гр. и Йордан Иванов Георгиев, ЕГН: ………., лична карта № ………, издадена от МВР- ………. на ………г., от друга страна,
се сключи настоящото споразумение за следното:
І. Задължения на страните по повод учредяване на дружество с ограничена отговорност
Чл. 1. „УСПЕХ МЕТАЛКАП ССБ” ЕООД и „ГОЛДКАП” ООД се споразумяват да учредят ДРУЖЕСТВО С ОГРАНИЧЕНА ОТГОВОРНОСТ със следните основни данни:
- Име: „ГОЛДКАПС” ООД
Капитал: Капиталът на дружеството е 10000/Десет хиляди/лева
Дяловите вноски на съдружниците са парични.
Разпределение на капитала:
Капиталът на дружеството е разпределен в 10 /Десет/дяла. Стойността на всеки дял е в размер на 1000/хиляда/ лв. Съдружниците притежават дялове, както следва:
- „УСПЕХ МЕТАЛКАП ССБ” ЕООД -5 дяла на стойност 5000 лева.
- „ГОЛДКАП” ООД – 5 дяла на стойност 5000 лева.
- Седалище и адрес на управление: област Стара Загора, община Гурково, гр. Гурково, ул. „Прохода” № 37.
- Адрес за кореспонденция:област Плевен, община Плевен, гр. Плевен, ул. „Вит” № 1
- Предмет на дейност: производство на метални капачки и капаци, търговия на едро и дребно, както и всякаква друга дейност, незабранена от закона.
- УПРАВИТЕЛИ: 1. ……………………………………
2. Йордан Иванов Георгиев
Проектът на ДРУЖЕСТВЕН ДОГОВОР на „ГОЛДКАПС” ООД, съгласуван между страните, представлява Приложение № 1, неразделна част към настоящето споразумение.
Чл.2. С настоящето споразумение страните се договарят след вписването на „ГОЛДКАПС” ООД, при условията и сроковете описани в това споразумение за следното:
- „ГОЛДКАПС” ООД да бъде управлявано от двама управители заедно. Всеки от съдружниците има право да посочва един от управителите и да го заменя по всяко време, кото другата страна се задължава да подкрепя това предложение.
- Правата и задълженията на всеки един от управителите са подробно описани в договор за възлагане на управление, представляващ приложение №2 към настоящето споразумение, който договор двете страни се съгласяват да бъде приет на първото Общо събрание на „ГОЛДКАПС” OOД.
- Името на фирмата „ГОЛДКАПС” да бъде запазено като търговска марка, която да бъде част от активите на самото дружество.
ІІ.Права и задължения на страните:
Чл.3. „УСПЕХ МЕТАЛКАП ССБ” ЕООД се задължава в 5 /пет/ дневен срок от датата на регистрация на търговското дружество „ГОЛДКАПС” ООД да разкрие в щатното си разписание длъжност „заместник управител”, на която да бъде назначено лице, предложено от „ГОЛДКАП” ООД.
Чл.4. „УСПЕХ МЕТАЛКАП ССБ” ЕООД се задължава да направи в 5 /пет/ дневен срок от датата на регистрация на търговското дружество „ГОЛДКАПС” ООД съответните промени в нормативните документи, регламентиращи управлението на дружеството във връзка с установяване на правата и задълженията на зам.управителя. В тези промени да залегнат следните принципи:
- Управителят и зам.управителят утвърждават заедно длъжностно и поименно щатно разписание и персонала на дружеството, определят основни и допълнителни трудови възнаграждения на персонала. Те разрешават: разходите за извънреден труд, здравословни и безопасни условия на труд, работно облекло, за квалификация и преквалификация на кадрите, произтичащи от действащи нормативни актове и предписания на контролни органи и други необходими за обезпечаване качеството на човешкия ресурс, както и всички други разходи, влияещи върху себестойността на произвежданите Т.О. капачки.
- Управителят и зам.управителят носят отговорност за състоянието на сграден фонд, машините и съоръженията, транспортните средства и за организацията и контрола на цялостния производствен процес;
- Управителят и зам.управителят заедно разрешават всички разходи възникнали във връзка с поддръжка на сграден фонд, машини и съоръжения, амортизационни отчисления, горивно-смазочни материали, транспорт, газ, ел. енергия, вода и др., свързани с цялостния производствен процес.
Чл.5./1/ „УСПЕХ МЕТАЛКАП ССБ” ЕООД се задължава да произвежда продукция само за търговското дружество „ГОЛДКАПС” ООД.
/2/ „УСПЕХ МЕТАЛКАП ССБ” ЕООД може да произвежда продукция за своя сметка или за сметка на трети лица само при условие, че Зам. Управителят е дал съгласие.
Чл.6. /1/. „УСПЕХ МЕТАЛКАП ССБ” ЕООД до 10 число на месеца фактурира на „ГОЛДКАПС” ООД всички направени разходи за предходния месец, в това число и амортизационни отчисления в размер на 3 000лв. /три хиляди лева/. „ГОЛДКАПС” ООД се задължава да ги заплати в 30 дневен срок от датата на фактурирането им.
/2/ В случай, че „УСПЕХ МЕТАЛКАП ССБ” ЕООД произвежда продукция за своя сметка или за сметка на трети лица Управителят и зам. Управителят определят размера на разходите за тази продукция. Те се приспадат от общите разходи за месеца и разликата се фактурира на „ГОЛДКАПС” ООД.
/3/. Амортизационните отчисления в ал.1 се завишават след изтичане на 12 месечния срок от датата на регистриране на „ГОЛДКАПС” ООД, като размера им се определя в допълнително писмено споразумение между страните.
Чл.7./1/ „ГОЛДКАП” ООД се задължава да предостави на „ГОЛДКАПС” ООД паричен заем в размер на 500 000 /петстотин хиляди/ лева за срок от 12 месеца при годишна лихва 9 %. Той се осигурява до 30 дни от датата на регистрация на дружеството и след демонстрация на наличен капацитет на всички производствени машини и съоръжения в „УСПЕХ МЕТАЛКАП ССБ” ЕООД, доказващи 15 000 000 бр. капачки месечно производство.
/2/ Договореният паричен заем се използва за покупка на пластизол, лакове, опаковки и за заплщане на месечните разходи за производство, фактурирани от „УСПЕХ МЕТАЛКАП ССБ” ЕООД, съгласно чл. 6.
/3/ Ако след изтичане на 12 месечният срок кредитният ресурс все още е необходим на „ГОЛДКАПС” ООД, паричният заем може да бъде продължен за още 12 месеца, като „ГОЛДКАП” ООД и „ГОЛДКАПС” ООД договарят нов лихвен процент за този период.
Чл. 8. „ГОЛДКАП” ООД се задължава да предостави на „ГОЛДКАПС” ООД необходимите количества метал за осигуряване на производственната програма. Върху фактурната стойност на метала не се дължи лихва. „ГОЛДКАПС” ООД заплаща на „ГОЛДКАП” ООД доставеният метал веднага след получаване на плащане от реализираната продукция.
Чл.9. При наличие на реални контрагенти, чиито заявки не могат да бъдат удовлетворени поради недостиг на оборотни средства, след решение на Общото събрание на съдружниците на „ГОЛДКАПС” ООД, „ГОЛДКАП” ООД се задължава да предоставя допълнителен паричен заем при условията на чл.7, за което се съставя допълнително писмено споразумение.
Чл.10. Обезпечението на всички заеми предоставени от „ГОЛГКАП”ООД, гр. Гурково към „ГОЛДКАПС” ООД ще бъде дадено в материали, стоки и вземания или запис на заповед.

Чл.11. Страните се договарят „ГОЛДКАПС” ООД да организира за своя сметка доставката на метал, лакове, пластизоли и опаковки до производствените площадки за лакиране /литографиране / и производство на капачки.
Чл.12. Страните се договарят „ГОЛДКАПС” ООД в шест месечен срок от датата на регистрирането си да изкупи от „УСПЕХ МЕТАЛКАП ССБ” ЕООД годната за преработка покалаена ламарина и готова продукция на склад по цени отчетени в счетоводните документи или съобразени с пазара към датата на реализация. „ГОЛДКАПС” ООД заплаща на „УСПЕХ МЕТАЛКАП ССБ” ЕООД реализираните и фактурирани материали и стоки веднага след получаване на плащанията от крайния клиент
Чл. 13. С цел повишаване производителствостта на наличното оборудване на "Успех Металкап ССБ " ЕООД и подоборяване качеството на произвежданата продукция страните се договарят, че след взаимно писмено съгласие, всяка от тях има право да заменя наличните технологични модули с нови, подобряващи ефективността и конкуретноспособността на производството. Всяка от страните остава собственик на предоставеното оборудване, което се ползва безвъзмездно за периода на споразумението. Разходите за необходимата нова инструментална екипировка се поемат от „Голдкапс”ООД.
ІІІ Неустойки.
Чл.14. При неизпълнение на настоящето споразумение страните се договарят за следните неустойки:
- при неизпълнение на чл.1 и 2 виновната страна дължи на изправната сума в размер на 50 000 лв.;
- при виновното неизпълнение на чл.3 и 4 от страна на „УСПЕХ МЕТАЛКАП ССБ” ЕООД се дължи неустойка в размер на 10 000 лв. „УСПЕХ МЕТАЛКАП ССБ” ЕООД се задължава в нов 10 дневен срок да отстрани допуснатото нарушение и ако той повторно не изпълни тези си задължения „ГОЛДКАП” ООД има право да прекрати участието си в търговското дружество „Голдкапс”ООД и да получи неустойка в размер на 100 000 лв.;
- при неизпълнение на чл.7 „ГОЛДКАП” ООД дължи неустойка на „УСПЕХ МЕТАЛКАП ССБ” ЕООД в размер на 0,5% върху не издължената сума за всеки ден забава, но не повече от 15%. Тази неустойка не се дължи при условие че производствената програма не изисква ползването на договорения ресурс, за което се съставя писмено споразумение и се договаря нов срок за предоставяне на паричния заем. В случай, че „ГОЛДКАП” ООД не предостави договорения паричен заем „УСПЕХ МЕТАЛКАП ССБ” ЕООД има право да прекрати участието си в търговското дружество „ГОЛДКАПС” ООД и да получи договорената неустойка и разликата до 100 000 лв.;.
ІV. Влизане в сила и прекратяване на споразумението
Чл.15. Настоящото споразумение влиза в сила след нотариалната му заверка.
Чл.16. Настоящото споразумение се прекратява:
- по взаимно съгласие;
- при ликвидация на "ГОЛДКАПС" ООД гр. Гурково;
- при ликвидация на един от съдружниците;
- при прехвърляне на дяла на един от съдружниците;
- при напускане на един от съдружниците;
V. Общи разпоредби.
Чл.17. (1) Всяка от страните обещава и гарантира, че ще действа добросъвестно, своевременно и по начин, който подпомага и ускорява изпълнението на поетите задължения. Те ще извършат необходимите правни или фактически действия, свързани с точното изпълнение на това споразумение от страна на всички лица, чиито действия са гарантирали. Това се отнася особено за случаите, в които е поето задължение за извършване на определени действия или въздържане от действия от страна на трето лице – по реда на чл. 23 от Закона за задълженията и договорите.
(2) Всяка от страните се задължава в 30 дневен срок от датата на подписване на настоящето споразумение да организира приемането от Управителните им органи на необходимите решения, споразумения и учредителен договор за регистрацията на новото търговско дружество „ГОЛДКАПС” ООД.
Чл.18. Страните се договарят в дух на разбирателство и чрез преговори да решават всички възникнали спорове във връзка с това споразумение.
Чл.19. При непостигане на съгласие всички спорове, породени от този договор или отнасящи се до него, включително споровете, породени или отнасящи се до неговото тълкуване, недействителност, изпълнение или прекратяване, както и споровете за попълване на празноти в договора или приспособяването му към нововъзникнали обстоятелства, ще бъдат разрешавани съгласно Правилника за ускорени производства на Арбитражния съд при Българската търговско-промишлена палата.

Това споразумение се изготви и подписа в четири еднообразни оригинални екземпляра- по един за всяка една от страните и подлежи на нотариална заверка, като разходите за нея се заплащат по равно от страните.


За „УСПЕХ МЕТАЛКАП ССБ” ЕООД: ______________________

За „ГОЛДКАП” ООД: ______________________

Няма коментари:

Публикуване на коментар