11 април, 2010

ЩЕ ГО БЪДЕ ЛИ ГУРКОВАСКОТО СДРУЖЕНИЕ

До Управителния съвет на ССБ, чрез председателя на УС
Васил Долапчиев


Р Е Ш Е Н И Е
на
К О Н Т Р О Л Н И Я С Ъ В Е Т на ССБ
от 15.03.2010г. относно решение на УС на ССБ, взето на 12.03.2010г. по реда на чл. 9 ал. 4 от Наредбата за дейността на контролните органи на ССБ
за създаване на «ГОЛДКАПС» ООД, представляващо съвместно дружество на «ГОЛДКАП» ООД, гр. Гурково и «УСПЕХ МЕТАЛКАП ССБ» ЕООД гр. Плевен.

В приетите и гласувани от УС на ССБ с цитираното по-горе решение се съдържат клаузи, от които е видно, че така предложените и приети документи: Дружествен договор на «Голдкапс» ООД, Споразумение между «УСПЕХ МЕТАЛКАП ССБ» ЕООД и «Голдкап» ООД и договор за възлагане на управлението на ООД по чл. 141 ал.7 от ТЗ нарушават решението за наложен мораториум върху получаване на нови кредити, взето от Общо събрание на пълномощниците на ССБ на ІІ-ро заседание на ХV Общо събрание от 07.06.2007г. в гр. Банкя.
Контролния съвет на ССБ на своето заседание, състояло се на 05.03.2010г. с четири гласа «за» и един «въздържал се» възложи на председателя на КС на ССБ да внесе становище в УС на ССБ относно създаване на търговско дружество «ГОЛДКАПС» ООД. В изпълнение на решението с внесеното становище се изразява категоричното несъгласие за учредяване на това дружество, тъй като условията са крайно неизгодни за ССБ и с това ще се наруши решение на висшестоящ орган, какъвто е ОС на пълномощниците на ССБ.
Предвид горното КС реши:
Спира, взетото от УС на ССБ решение за създаване на «ГОЛДКАПС» ООД, представляващо съвместно дружество на «ГОЛДКАП» ООД, гр. Гурково и «УСПЕХ МЕТАЛКАП ССБ» ЕООД гр. Плевен взето на 12/петък/03.2010г. в рехабилитационна база на ССБ с. Шипково. Спряното решение противоречи на Устава на ССБ и ВСНД на ССБ а именно: Нарушава цитираното по-горе решение на ОС на ССБ за мораториум на получаване на нови кредити на всички нива. Създаването на това дружество не облекчава финансовото състояние на ССБ и не намалява кредитната задлъжнялост, а напротив, налице е допълнително парично и стоково кредитиране. При това фактическо положение КС счита, че въпросът следва да бъде отнесен за пререшаване от Висшия ръководен орган на сдружението - ОС на пълномощниците на ССБ. Решението е прието с 4 гласа «ЗА» и един «въздържал се».

С Уважение, Председател но КС /п/ /М. Алексиев/

Няма коментари:

Публикуване на коментар