12 юли, 2009

НАРУШЕНИЯ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ВЪРШИ ДОЛАПЧИЕВ

Уважаеми читатели на блога,
На миналогодишното Общо събрание на ССБ, състояло се в Минерални бани Стара Загора един от пълномощниците запита господин Долапчиев, дали са верни слуховете, че ССБ има нарушения в изпълнението на проекти към Агенцията за хората с увреждания.

Естествено, в своя лъжовен стил, господин Долапчиев отговори, че такива нарушения няма и ако е чук нещо пълномощника, това са само зловредни слухове.

Може и да е прав господин Долапчиев, защото от това, което ще Ви предложа, като информация, става въпрос не за нарушения, а за престъпления. За съжаление и АХУ е станала съучастник прикривайки тези престъпления, защото да представиш Фалшива фактура за 100 000 лева, за не закупена стока /в случая брайлов принтер/ си е чиста проба съставяне на документ с невярно съдържание, което е престъпление. В такива случаи не се прави анекс към договора, а се сезира прокуратурата.

До колкото имам информация и принтера, който са показали на проверяващите от АХУ също не е закупен от ССБ, а е подарък от Испанското посолство, но за да се установят тези факти следва прокуратурата да се самосезира. Интересно, там каква ли фактура са представили.

Прилагам копие, от фалшивата фактура и копие от писмото, което получих от АХУ – изводите оставям за вас.

*Писмото от АХУ
http://store5.data.bg/infozassb/pismo1.JPG
http://store5.data.bg/infozassb/pismo2.JPG

*Фактурата ще буде публикувана по късно

Ще ми е интересно да прочета коментари от верните фенове на Долапчиев.

Ас.Стоянов
В момента зам.-изпълнителен директор
на Агенцията за хората с увреждания към
Министерството на труда и социалната политика

15 коментара:

  1. Г-н Стоянов,
    Радвам се , че все още сте директор на АХУ.Надявам се , че това няма да продължи дълго.В тази Ваша статия Вие продължавате да замърсявате интернет пространството с клевети.Къде е тази фактура ? На Вас ли трябва да обяснявам , че всеки такъв документ има съпътстващи атрибути като пореден номер , дата ,МОЛ , Стойност , Подпис и всичко останало... включително и данъчен номер.Ако има такъв документ и Вие го Притежавате- оригинал или копие , защо не го публикувате?Това са долни клевети и мястото ви е зад решетките , а не в АХУ! Те само с това Ваше изявление би трябвало да ви изхвърлят от службата,Защото в подобен сайт Вие се нахвърляте срещу невинен човек.

    ОтговорИзтриване
  2. На разгневения читател ще кажа, че така поднесен материала, му дава пълно основание да реагира по този начин.
    Аз изпратих за публикуване в блога, както моята информация, така и сканирани копия на фалшивата фактура и писмо-отговор до мен от Агенцията за хората с увреждания. Очевидно е имало някакъв технически проблем, поради който те не са качени на блога. Надявам се този проблем да бъде преодолян. Ако не притежавах тези доказателства никога не бих си позволил да публикувам подобна информация. Но ако някой желае лично да притежава тези доказателства може да ми пише на моя имейл адрес и ще му ги изпратя.
    Адреса е: regain_99@yahoo.com.
    Асен Стоянов

    ОтговорИзтриване
  3. Ясно , г-н Стоянов!Фактурата хем я има, хем я няма!Уж сте я пратили, пък имало технически проблем .Проблема е , че няма такова нещо.Ако сте я пратили на този Гроздев, Много Вероятно е да не я публикува, Защото ... Ами той да си каже защо не я публикува.

    ОтговорИзтриване
  4. Здравейте,
    Извинявам се за закъснението,
    проблема е технически.

    Ето въпросното писмо от АХУ
    http://store5.data.bg/infozassb/pismo1.JPG
    http://store5.data.bg/infozassb/pismo2.JPG

    г-н Стоянов наистина изпрати и копие от фактура за 120 000 лева, нея ще видите по късно.

    ОтговорИзтриване
  5. Уважаеми разгневени читателю,
    Аа не мога да кажа какъв е точно проблема, но писмото отговор до мен и гл. секретар на МТСП вече е публикувано. От него ще видите, че освен с въпросния несъщерствуващ принтер има и други нарушения. Що се отнася до фактурата и това Ви любопитство ще бъде задоволено. Вече имам уверение от г-н Гроздев, че техническия проблем вече е преодолян и тя ще бъде публикувана иначе ето Ви данните:
    Факурата е от фирма ЕТ "XSIMETRO" под номер
    0000000175/08.12.2003 г. Дан.№2223016785, булстат, 831645925, издедна на УСПЕХ-ССБ-ЕООД, за да може да се отчете несъществуващ разход в АХУ към МТСП. За тяхно съжаление обаче проверяващите са ги пипнали в измамата да пробутат друг вид принтер. Сега предполагам, че сте доволни. А някои хора близки до източника твърдят, че и показания принтер не е закупен, а подарен на ССБ от ONCE, но това вече наистина не твърдя със сигурност, тук има думата прокуратурата.
    Ас.Стоянов

    ОтговорИзтриване
  6. Хайде ,Хайде Стоянов !Не смятам да ти се извинявам.Вярно е , че има малки разминавания между финансираните проекти и отчетността на ССБ.Но , я ми кажи ти Кой не прави фалове?Нали Стефчо Данчев го Каза на ОС в Банкя:"Всички го правят". Само Вие с Алексие се заяждате на дребно.Сменил е Васко принтерите .Голяма работа.По Добре си поддайте ръце с Долапчиев и да вървим напред!За един Принтер се карате.Я виж какво стана в държавата!Оня откраднал 120 милиона и ги дал на Батко си, Оная ощипала един милиард лева ...Вальо топлото гушна 5-6 милиона, а вие сте се заяли с Васко и Стефчо.Ами те заделят за ССБ...Един вид резервен фонд.Ако не са те , кой от къде ще заделя.Ето Сега и ПП"Успех"гр.Шумен ще продадем и парички в ССБ ще Внесем,А ти Асене , фалшива фактура... Няма такава, е и да има тя не е толкова фалшива.

    ОтговорИзтриване
  7. Изпитвам известно удовлетворение, че гнева на разгневения читател се е пооталожил. Аз не се изживявам като съдник или критикар. Този блог е за информация и аз я предоставя, а читателите са тези които преценяват. Що се отнася до това, да си подадем ръка с Долапчив, че ние с него никога не сме се карали. Просто членовете на ССБ имат право на информация, какво се случва в техния собствен съюз. А ако според Вас представянето на фалшив документ пред държавен орган с цел да се усвоят неправомерно пари, пък макар и за организациятае е нормално нарушение не мисля, че това е добра практика, защото рано или късно това се хваща и нали се сещате, могат заради това да ни отрежат отвсякъде, а това няма да е добре за ССБ. Предполагам, че ще се съгласите с това.
    А факурата я има, немога да Ви кажа, какъв е проблема тя да бъде публикувана, може би господин Гроздев иска да се убеди, че е автентична преди да я публикува. Все пак това е публично пространство и материалите публикувани в него трябва да съдържат истината.
    Очевидно Вие ме познавате добре, и ако е така,не може да не знаете, че аз нокога не съм заблуждавал хората с лъжлива информация или невярни прогнози.
    Все пак Ви благодаря за коментара.
    Асен Стоянов

    ОтговорИзтриване
  8. Всъщност, това едва ли беше почерка на истински разгневения читател, по-скоро някой добре се забавлява, но мисля, че нещата съвсем не са за забавление, даже се сещам кой е той. Нека не си мисли, че ме е заблудил.
    Асен Стоянов.

    ОтговорИзтриване
  9. Виж какво Асенчо, докато ние си лафим тук в блога колко много е крал Долапчиев, този сливенски хайдук ще си оплете кошницата, ще се сдуши с новата власт и иди го стигай вече.Виж, как добре се оправи за тези 10 години. Разчисти си терена като се освободи от разните му стайковци, димототевци и пр,остави в УС умове като Методи Андонов, Велик Атанасов и др. Капацитети. хайде най- после събери всички фалшиви фактури, дай ги на председателя на КС и заедно с неговия отчет ги внесете в прокуратурата, вместо да чакате тя да се самосезира, щото това няма да стане и нещата в ССБ така и ще си останат, щото правомощията на председателя на КС се простират само до там да се изповядва на УС на ССБ и най- много може да стигне до ОС на ССБ и с това се приключва, а пък знаем как се избират пълномощници за оС на ССБ.Хайде, Асенчо действай вече малко по настъпателно! Не могат пак да те изключат от ССБ.

    ОтговорИзтриване
  10. Последния коментатор, като коментира по-добре да научава иманата на хората, той не е Методи Андонов, а е Методи Амдиев, сънародник на Долапчиев, няма нищо чудно че е в ССБ-парламента и в Изпълнителния съвет

    ОтговорИзтриване
  11. В Отговор на Асен Стоянов!
    Асен Стоянов,
    Правилно си се ориентирал..... Някой наистина се бъзика и се забавлява. Аз съм този, който няма да ти се извини. Хайде млади момко подреди си мислите и кажи... Цяла седмица те чакам да публикуваш въпросната фактура. Просто такава въобще няма. Продължаваш да размахваш това писмо от социалното министерство. Нищо конкретно няма в него! Разкритията ти не струват нито грош. Ти просто бълваш глупости в нета...
    Къде бе момко е тази фактура!? Твоят приятел Алексиев е най-обикновен мошеник... Не ви знам кои са другите.... но ви се готви мазна баница... Ще гризнете дръвцето и ще ви се случи случка!
    Като си много пекън... защо не си кажеш как по твое време Съюзът загуби Ахтопол. Само заради това трябва да си мълчиш... и да не се докосваш до компа. Нали вие със Стайков провалихте почивното дело в Ахтопол. Къде си тръгнал? По-добре млъкни... манипулираш хората с неверни неща. Пък и тези дето те навиват и тези дето ти пригласят ние знаем как, кога и как! Аман от тиквеници....

    ОтговорИзтриване
  12. Към още по-разгневения безимен читател на блога.
    Ако направите необходимата справка, ще видите, че Ахтопол беше изгубен, след като аз вече не работех в ЦУ на ССБ и не отговарях за почивното дело. Но даже и да съм работил там, въпроса не е от компетенциите на ръководителя на почивното дело, а на председателя на Съюза по това време, както и на юристите, които са били в същия пеиод. Наистина преди да сипете образните си недомислици се налага малко да се образовате, а и да сте на ясно кой и за какво би следвало да отговаря в една такава структура. Иначе за Ваша информация, когато напуснах социалното направление на ССБ, Ахтопол работеше и реализираше добри пеечалби, за да може да се самоиздържа и успоредно с печалбата да предлага достъпна почивка на всички желаещи от ССБ. Очевидно, не мен, а Вас някой Ви навива, но грешно Ви информира. Дано само да не сте някой от сегашните ръководители на ССБ, че ако е такова е нивото и на другите - пази Боже! А що се отнася до фалшивата фактура, дайте си електронния адрес и ще Ви я изпратя. Намам никаква представа, какви са съображенията или проблемите на г-н Гроздев да не я публикува.
    Асен Стоянов

    ОтговорИзтриване
  13. За Асен Стоянов!
    Проблемите , Стоянов , са , че Гроздев , Сотиров , Алексиев , Стайков или Чемишанов и всички останали , които пишете в този сайт и бълвате глупости и лъжи нямате никаква фактура , защото просто няма такава фактура . Да те питам ли тебе , как така в Читалището си разпределяте дарителски средства , като премии . Като си толкова праведен и борец за свобода и истина , Защо си гласуваш годишна премия от дарителски средства в Читалището или от там нищо не си получил ! Да не би да сте преизпълнили производствените норми в Читалището , А там майче такива премии получава и г-жа Алексиева . Не съм разгневен , Стоянов , ами гледай и ти каква я вършиш , пък тогава се нахвърляй върху другите !

    ОтговорИзтриване
  14. Очевидно този разгневен наш приятел не е запознат с много неща.
    Ако посетите Националното читалище на слепите в България ще видите, че то няма нищо общо с онва читалище, което помним от преди 10-тина години. За времето през, което то се ръководи от господин Спас Карафезов, това читалище е водещо сред тази общност във всяко едно отношение.
    То има авторитет в гилдията и името му се произнася с уважение от всички, които се занимават с подобна дейност.
    Що се отнася до прословутите премии. Лично аз премии не съм получавал, вярно е, че два пъти в годината, послучай Коледните празници и деня на Светите Братя получаваме награди, които са толкова скромни, че едва ли е необходимо да ги цитирам. По-важно е, дали те са заслужени или не. За себе си мога да кажа, че вече доста години работя за читалището на обществени начала. Помагал съм в изработването на проекти и тяхната реализация. А що се отнася до това, дали средствата за скромните награди на активистите са от дарителски пари, ето тук вече много грешите. Може би Ви е известно, а може би не, че дарителите ясно определят волята си и никой няма право да я нарушава. Ако познавате Спас Карафезов, не може да не Ви стане ясно, че това при него не би било възможно. За Ваша информация, читалището работи с бюджет, който се утвърждава от настоятелството и от Общината, така, това което пишетъе е невъзможно. Освен това читалището има и своя собствена стопанска дейност, като извършва платени услуги на аптечната мрежа за написване на етикети на брайлов шрифт за лекарствените опаковки, които приходи също са под строг контреол. Точно, поради тези две причини и наградите, които получават всички активисти, осъществяващи дейността на читалището са толкова скромни.
    А що се отнася до гласуването, ето, че и тк грешите. Аза не участвам в гласуването, защото не съм член на Читалищното настоятелство.
    За прословутата фактура, вече за неснам кой път Ви казвам дайте си адреса на електронната поща и ще Ви я изпратя.
    Тук се обръщам и към господин Гроздев, да вземе и да я пбликува най-сетне тази фактура.
    Желая Ви всичко най-хубаво
    Асен Стоянов

    ОтговорИзтриване