24 ноември, 2010

СРЕД СЛЕПИТЕ МОГАТ ДА СЕ СЛУЧВАТ И ХУБАВИ НЕЩА

Пиша Ви по повод спечеления проект на НПК на слепите в България. Бях един от одобрените да участвам в обученията, които са предвидени в този него.
Какво открих там: Най-сетне една от нашите организации е прозряла истината, че и ние сме като останалите хора, че трябва и сами да защитаваме интересите си, че, ако докажем своите възможности има кой да ни обърне внимание и да ни вземе на работа, че ако познаваме правата и задълженията си можем да направим живота си по-лек и пълноценен, че не бива да разчитаме само на държавата и на нашите така наречени „правозащитни” организации, че можем да си организираме сами собствен бизнес, стига да повярваме в това, че можем да разработим сами проект, стига да сме на ясно какво искаме, че можем да се сдружим в една обща идея и в крайна сметка, - че държим съдбата си в собствените си ръце.
Искрено поздравявам инициаторите разработили този проект. И тук мога да подчертая дебело, че кооперацията още веднъж изпревари ССБ-империята с едни гърди.
Уникалното проекта, е че той има голям мултиплициращ ефект и е уникален по своята структура. Първоначално се обучават около 30 член-кооператори от всички региони на страната при едни прекрасни условия с изключително компетентни лектори. Обучението е организирано на три сесии по 6 дни. След приключването на първия етап, всеки обучен ще продължи да разпространява в своя регион наученото, като за целта ще бъдат издадени материали на електронен и хартиен носител, освен това всичко каквото се случва се публикува и на страницата на НПК на слепите www.npksb.com. Тази страница за разлика от други е много добре разработена и е лесно достъпна и четивна за всички нас. Освен това всички лектори ще бъдат на разположение още осем месеца след приключване на обучението, като ще отговарят на всички въпроси и когато е необходимо ще посещават регионите по места за да дават консултации. Така материалите ще стигат все по-надолу и по на широко, та чак до всеки, който се интересува.
Още от първите лекции много хора повярваха в себе си, във своите възможности и откриха, че не им липсват идеи за реализация.
Не ми остава нищо друго, освен още веднъж да поздравя екипа на кооперацията и за втория спечелен проект. Само след два до три месеца в сградата на НПК на слепите в България ще започне да функционира дневен рехабилитационен център за член-кооператори от град София с капацитет 50 лица.. Там желаещите, да го посещават, ще получават следните услуги: лечебен масаж, зрителна рехабилитация, уроци по мобилност, есперанто, брайлово писмо, ежедневни умения, готварство, правни услуги, безплатна правна защита в съда, услуги по домовете, свързани с попълване на документи и тяхното отнасяне до съответната институция и други. По проекта центъра ще работи 12 месеца, а след това се надяваме, че ще бъде институционализиран.
Ето такива новини нека да четем в този блог занапред уважаеми велможи от ССБ-империята, а не какво сте продали откраднали и пр.
С удоволствие бих се подписал с истинското си име, но нали се сещате, че мога да бъда изключен от нашите редици за уронване „ДОБРОТО” име на ССБ.
Иначе народа е казал, че една птичка пролет не прави, ама явно и това се случва, защото където кацне тази птичка – криза няма. Дано я разпознаете. Искрено Ваш Дамян Марчев.

7 коментара:

  1. Много ясно, че разпознахме тази птичка. Тя дълги години беше свила гнездото си в ССБ-то и наистина нейното присъствие беше благотворно. Където и да я преместеха в лабиринтите на империята всичко си идваше на мястото. Каквото и да й възложеха го правеше безупречно. За нея нямаше невъзможни неща. Но тази птичка направи тотална грешка. Не можа да се ориентира в новата обстановка и продължи да работи за всички, а трябваше да насочи усилията си само към велможите на империята. И…….. естествено я принудиха да излети не по нейно желание. Сега тя е свила гнездо в кооперацията, ама очевидно там са по-умни или по-хитри и яко я използват, защото много добре знаят, че за нея невъзможни неща просто не съществуват. А ОТ ТОВА ИМАТ ПОЛЗА ВСИЧКИ!
    ДОБРОЖЕЛАТЕЛ

    ОтговорИзтриване
  2. Към двете чуруликащи чучулиги скатани под мишницата на масивната снага на Мишо Кърлин: Драги Пернати, радвам се за вашите творчески успехи и светлината в тунела на Вашата- Наша кооперация. Надявам се, че ще успеете да подобрите финансовата дисциплина и счетоводна безотговорност на Вашата и Наша многочленка Бинка Монева от Бургас. След като беше манипулативно посочена за Бимбаши - шеф на Бургаското РСО, тя трябва да коригира счетоводната си отговорност. Иначе, ЕВАЛА! Шета напред – назад, Организира купони в Обзор, Велинград, Стара Загора. Да ви е жива и здрава. Така, че умната да не се окаже, че светлината в тунела е от насрещно движещият се влак. Че после може да хвърчат… по член 46-ти от Устава на Васката. Между другото, подобен проект се реализира в Русе и Перник. И там ще цъкнат два Дневни центъра… за има – няма 320 хил. Лева. Ръководител на проекта е небезизвестният, масажист от турската баня, Али Асен Алтън Паша. Координатор на проекта е небезизвестната дама от Перник, Д. Тодорова от екипа на Васката.
    Моля Ви, Контролирайте си проекта, за да не изпаднете в положението на Васил и Стефан Данчеви, които спомняте си през Февруари връщаха комисионните си от проекта по ОПАК под формата на дарения към ССБ.
    Искрено ви Желая УСПЕХ… и УМНАТА.
    ПО- ДОБРОЖЕЛАТЕЛ от Предишният ДОБРОЖЕЛАТЕЛ!!!

    ОтговорИзтриване
  3. А ето защо сега проверяват непрекъснато всеки месец без да пропускат лист по лист цялата документация на проектите. Крушката си имала опашка, че и не по един а по трима идват, даже и в Пловдив на семинара идваха да ни броят като пилци, да не би някое от слепите пилета да се е изгубило някъде. Ето до къде водят безотговорните действия на другите. И една молба към Бинка Монева.
    Уважаема госпожо Монева, обяснете най-сетне на читателите кой е този Ваш незадоволен и несподелен обожател, който така откровено споделя любовта си към Вас, превръщайки я в безсилна злоба. Обърнете на този нещастен човечец малко повече внимание. Все пак женското сърце е като автобус "Икарус" разтяга се и винаги има място за още един. Дайте малко нежност, малко топлинка, малко внимание на тази изтерзана душица, та да престане да се отнася толкова "любвеовилно" към Вас, включете го в някое от мероприятията си, дайте му микрофона да изпее една песен, поздравете го пред всички, та да се успоки и да миряса. Той, горкичкият, очевидно има нужда от това, не бъдете толкова жестока към нещастния човечец, дайте и на него малко топлинка и самочувствие, както виждате човечеца си има дар слово, нека го използва за малко по-позитивна енергия.

    ОтговорИзтриване
  4. О, млади господине (или госпожо) ,
    Благодаря от името на наша Бина за съветите и поощренията, към които така сърдечно я подтиквате. С това обаче я подлагате на пореден риск да попадне под ударите на съдебната ни система. Аз съм все още малолетен и едва след 4 месеца ще навърша 17 -тата си годишнина. Ако наша Бина, със сърце като "Икарос" (каквото и да значи това) реши да ми посегне. Обещавам, че родителите ми ще я осъдят, ако не за прелъстяване, то за педофилия. А съдебната ни система , ако не за друго, преследва педофилите даже и в Народното събрание.
    Съжалявам , че не можах да ви отговоря по- рано, но компютъра ми бе развален и трябваше да го нося в сервиза на "Алеко Богориди". Е , сега вече всичко е наред. Освен за финансови нарушения, два спортни клуба на инвалидите и за други кокушкарски истории в Бургас, тя би могла да го отнесе и за насилие над малолетни инвалиди, ако продължава да следва съветите ви!
    Хайде, Весела Коледа!

    ОтговорИзтриване
  5. Ще ти се да си малолетен, очевидно носталгия по детството или липса на аргументи. Ето сега вече картинката съвсем се изясни, щом нервичките Ви не издържаха и се направихте на невръстно детенце, защото на почти навършили 17 години младежие не се казва малолетни, а непълнолетни, което означава, че те могат да носят лична отговорност за всичките си действия, но какво да се прави, невежеството броди навсякъде. На добър час млади момко! А за кака си Бинка не се притеснявай, очевидно си попаднал в нездрава среда, която много иска да завземе местната слепешка власт в Бургас. Очевидно всички си мислите, че има голям келепир от тази работа.

    ОтговорИзтриване
  6. Откъде започна и докъде се стигна.

    ОтговорИзтриване
  7. Вие съвсем се унесохте. Беше време, когато тук имаше хубави материали, актуални и нелоши. Занемарихте блога. Не ме интересува, кой в системата е педофил, кой е малолетен и кой- непълнолетен. В системата на Съюза на Слепите в България продължават да стават довотии, точно ззради такива , като Бина Монева, Васил Долапчиев и компания, а вие измествате темата. Пишете по същество.

    ОтговорИзтриване