22 февруари, 2010

Долапчиев свиква КС на заседание на УС

до управителния съвет на Съюза на слепите в България

Решение на контролния съвет на съюза на слепите в България от 02.02.2010г., взето по телефона, за което са гласували всички членове на КС.

Контролният съвет единодушно отхвърля поканата на Председателя на ССБ, с която сме поканени да присъстваме на заседанието на УС на ССБ, което ще се проведе на 09-10. 02.2010г. в град Пловдив, като в поканата се сочи, че следва да вземем участие при разглеждането на точка 4,5,6 от дневния ред на вашето заседание.
Мотивите ни за този отказ са следните:
поканата е лично от председателя на ССБ, а не от УС на ССБ;
съгласно Устава и вътрешно-съюзните нормативни документи, контролният съвет се свиква на заседания от председателя на контролния съвет или по искане на 1/3 от членовете на КС;
съгласно Устава и вътрешно-съюзните нормативни документи, Председателят на КС задължително участва в заседанията на УС на ССБ със съвещателен глас. В случай на невъзможност, на заседанията присъства негов заместник или посочен от него член на КС на ССБ;
така отправената покана, не е съгласувана с председателя на КС.

За посоченото предстоящо ваше заседание сме изготвили и внесли материали, освен това на него ще присъства Председателят на КС. Считаме, че призоваването ни по този начин е опит за вмешателство в работата на един независим орган, какъвто е контролния съвет на ССБ. Съгласно Устава на ССБ и наредбата за дейността на контролните органи, УС и КС на ССБ са в отношение на проверяващ и проверяван. Контролният съвет контролира дейността и взетите решения на УС за тяхното съответствие с Устава и вътрешно-съюзните нормативни документи. Категорични сме, че не желаем да се повтаря практиката от предходните години, когато по една или друга причина, бяхме канени на ваши заседания и принуждавани да вземаме или променяме наши решения, каквито са случаите с продажбата на имот в гр. Дупница, промяна на констатациите и изводите, относно проверка на почивна база в град Дряново и настойчивата молба, поради която не внесохме материал за проверката на КС, относно реализацията по проект на ОПАК за административна устойчивост на териториалните структури на ССБ.
за вбъдеще следва да се има предвид, че КС на ССБ е независим контролиращ орган и опитите да бъде подчинен на нечия еднолична воля или на колективен орган, ще бъдат категорично отхвърляни от наша страна. Разбирането, че работим за една кауза т.е. за добруването на съюзните ни членове е много добро разбиране, зад което, вероятно, ще застане и Председателя на ССБ с настоящата си покана, но следва да се знае и да се има предвид, че двата органа имат диаметрално различни позиции и функции, вменени им от Устава на ССБ.

За взетото решение са гласували всички членове на КС.





София Председател на КС:
02.02.2010г. Маньо Алексиев..............

1 коментар:

  1. Като председател на КС , уважаеми Алексиев би трябвало да осъществиш твоето решение докрай. Защо след като КС единодушно е решил да не присъства нито един ваш член , на УС е дошъл членът на КС Емил Узунов. Уж КС е единодушен , а пък вашият бъдещ заместник на председателското място е присъствал на това заседание! Публична тайна е, господин Алексиев, че Златоорденецът , адвокат Узунов настоятелно е бил помолен да участва в това заседание:
    1. За да се осъществи лилеената му мечта да чопне председателското място на КС и да ви отнеме възможността да се ровите из кирливите ризи на Долапчиев , Стефан Данчев и Велик Атанасов. Това, Драги ми Алексиев, се нарича Приемственост...

    2. Драги ми председателю, Това което не ти е ясно и което стана ясно една седмица след заседанието в Пловдив е, че на адвокат Емил Узунов е предоставен договора за новото сдружение между холдинга на Васко Долапчиев и Павлин Ангелов- Плевенския домоуправител на тамошния холдинг и гурковските ново- съдружници на ССБ - онези с многото тенеке, с големите пазари , с многото пари ... е , и с големите комисионни. Вие , г-н Алексиев , заедно с вашите приятелчета не разбрахте, че големите играчи и големите близачи не са едно и също . За големите играчи са големите комисионни, а за останалите трохите и златните ордени.
    Ваш досаден неприятел и искрен не привърженик!
    П.П.:
    Е, Добре е, че тези от екипа на Гроздев пак са се размърдали , но мен ме интересуват документи ... не сдъвкана информация. За това Долапчиев ви млати с черпака по главата! Хайде остани си със Здраве!!!

    ОтговорИзтриване