05 юни, 2009

ПРОТЕСТНО ПИСМО от членовете на КНСБ при "Успех Елком ССБ" ЕООД Варна

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ССБ
С копие до: УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА ССБ
КОНТРОЛНИЯ СЪВЕТ НА ССБ

ПРОТЕСТНО ПИСМО
ОТ
ЧЛЕНОВЕТЕ НА КНСБ ПРИ „УСПЕХ ЕЛКОМ ССБ" ЕООД ВАРНА

Уважаеми г-н Долапчиев,
Протестираме срещу политиката, която водите спрямо нашето предприятие, което винаги е било гръбнака на стопанската дейност на Съюза.
Защо в последните месеци получаваме заплатите си със закъснение и след протестни действия на целия колектив, макар че имаме винаги работа, изпълняваме поръчки за износ, чиято печалба е незнайно каква, а губим вътрешния пазар?
Защо ни принуждавате да теглим кредит, след като предприятието в гр.Сливен , чийто управител сте Вие, ни дължи около 100 хил. лева?
Защо само на нас и на предприятието в гр.Дряново парите отиват в Централата, за да се наливат в любимите Ви предприятия ли? Парите трябва да бъдат при производителя. Трябва сами да се снабдяваме с материали. Само така ще можем да бъдем гъвкави на пазара. Но вероятно Вие не искате нашето предприятие да съществува, защото имотите във Варна имали много атрактивна цена. За това ли внедрявате във Варненското предприятие през 21 век „мързеливо" ключе? А може би това са възможностите на развойната база в Русе?
Бихме искали да попитаме колко струва месечната издръжка на Развойната база, колко инструмента са произведени и на каква стойност, колко от тях в момента реално работят и къде? Вярно ли е, че има инструменти, дело на Развойната база, които ръждясват някъде? Кой определя цената на инструментите и по какъв механизъм?
Г-н Долапчиев каква е истината за серията „Стар лайт" на Сливенското предприятие?
Вие г-н Долапчиев, сигурно знаете, че Сливенското предприятие дължи на Централата около 1 мил. лева. И въпреки това Вие целенасочено водите именно Варненското предприятие към фалит.
Призоваваме Управителния съвет да наложи мораториум върху всички кредити и върху разпродажбата на съюзна собственост.
Заявяваме, че ще се борим за запазване на Варненското предприятие с всички законови средства, включително и ефективни стачни действия.
гр.Варна С уважение:
30.05.2008г. Председател КНСБ:
/Димитър Кондов/

Членове на ръководството на КНСБ: 1.
/Стоян Данев/
2.
/Ели Черногорова/

2 коментара:

  1. XOPA HE PAЗБРАХ ТЕ ЛИ ЧЕ Е ТОВА Е ЕДИН МОШЕННИК

    ОтговорИзтриване
  2. Рзбрахме че е мушенник, но най вероятно и управителния съвет е пълен с мушенници и общото субрание, защото те му позвпляват да прави тези поразии. И запомни че ако някога му се потърси сметка, Долапчиев ще каже че управителния съвет е решил така или общото субрание реши така.
    Виж какви гениални решения са взели на последното заседание, започва разпродажба на предприятията, ако си търпелив и на варненското ще доиде реда, Долапчиев там вижда милиони с които да си поиграе на бизнесмен.
    Като продаде предприятието няма да има синдикат и няма да го боли глава. Някакъв си Кондов ще му задава въпроси, представяте ли си?

    ОтговорИзтриване